SUPER COATED Cattle flooring

Hoge mestdoorlaat maximale hygiëne en comfort minder NH3-emissie

Het Nooyen Super Coated kalverenrooster - de Nooyen Cattle Floor - is een kwalitatief hoogwaardige rooster voor optimaal comfort en hygiëne. De speciale coating voelt zacht en warm aan, waarmee het Nooyen Super Coated rooster voor meer dierwelzijn en significant betere resultaten zorgt. Bovendien is de Nooyen Cattle Floor uitvoerig getest op kalverbedrijven met uitstekende resultaten: hoge mestdoorlaat, maximale hygiëne en diercomfort en minder NH3-emissie.

Text

Duurzaam & optimale vachthygiëne        

De Cattle Floor heeft een stalen, kruislings geweven mat van 8 mm dik. Deze wordt op specificatie van de klant op maat gemaakt en voorzien van een speciale 4-5 mm dikke slijtvaste coating: SUPER COATED.

De Cattle Floor is een vrijdragend rooster. Onderslagbalken (waar mest op blijft liggen) zijn niet meer nodig. Het rooster heeft een mestdoorlaat van maar liefst 50 procent. Kalveren blijven hierdoor schoner zodat kalverhouders altijd goed scoren op vachthygiëne. Door de speciale coating is dit rooster makkelijk en grondig schoon te maken met een laag waterverbruik.

Media
Cattle Flooring
 
Left column

Reductie antibiotica

De goede mestdoorlaat en coating zorgen er ook voor dat er weinig ziektekiemen op het rooster aanwezig zijn. Bij houten roosters kunnen salmonellabacteriën en oöcyten (de ‘eitjes’ van coccidiose) overleven. Aan het Super Coated kalverenrooster hechten geen ziektekiemen waardoor de ziektedruk afneemt en het antibioticagebruik vermindert. Omdat bacteriën niet in leven blijven op een gereinigde Super Coated kalverenrooster, helpt het rooster ook bij het terugdringen van antibioticaresistentie.

Right column

Lagere NH3 emissie     

Ongeveer 30 procent van de totale ammoniakemissie van kalveren komt van het rooster. 70 procent van de emissie ontstaat in de mestkelder. Door het toepassen van de Cattle Floor neemt de vloeremissie met ongeveer 50 procent af. Dit betekent dus 20 procent minder totaalemissie door toepassing van de Cattle Floor.

Text

Preferentie-onderzoek praktijkbedrijf

Preferentie-onderzoek op een praktijkbedrijf met kalveren laat zien dat jonge kalveren duidelijk de voorkeur geven aan de Cattle Floor ten opzichte van een traditioneel houten rooster. Tijdens dit onderzoek kunnen de kalveren zelf kiezen waar ze gaan liggen. Wanneer het houten rooster en de Cattle Floor omgewisseld worden, kiezen de kalveren wederom voor de Cattle Floor.

Onderzoek van studenten van HAS Den Bosch toont aan dat kalveren op de Cattle Floor meer aan zelfverzorging doen dan op een traditioneel houten rooster of een welzijnsrooster met een rubber topping. Dit resultaat betekent dat kalveren zich op een Cattle Floor comfortabel voelen om hun natuurlijk gedrag te vertonen.

Media
Media
Pictogram Kalf
Text

SUPER COATED CATTLE FLOOR:

Het Nooyen Super Coated kalverenrooster staat voor optimaal comfort en hygiëne. De kwalitatief hoogwaardige coating voelt zacht en warm aan. Daarmee zorgt het Super Coated rooster voor meer dierwelzijn en significant betere resultaten: een hoge
mestdoorlaat, maximale hygiëne, meer diercomfort en minder NH -emissie.

 

Bekijk de flyer

Text

Stroefheid en slijtage

De Super Coated kalverenroosters worden al decennialang gebruikt in de varkenshouderij bij biggen, vleesvarkens en zeugen. Testen bij het onderzoeksinstituut DLG in Duitsland laten hoge scores zien op het gebied van stroefheid en duurzaamheid.

Text

Super Coated roosters voor kalverhokken

Voor kalverhutten is er hoogwaardige Super Coated frame met een honingraatafmeting van ca. 18 x 36 mm en biedt een hoge mestdoorlaatbaarheid. Door de ronde profielvlakken heeft het rooster een hoge zelfreinigende werking en biedt daardoor een droge en antislip oppervlak.

Het schoonmaken van het rooster is zeer eenvoudig en vindt alleen plaats als de kalveren worden verplaatst. Het rooster is tevens voorzien van een balk, wat een eenvoudige montage mogelijk maakt. Deze roosters hebben inmiddels zijn waarde bewezen in de moderne kalverveehouderij.

Voor alle kalverhokken die wij aanbieden bieden wij kant-en-klare roosters aan.

Media
Nooyen Cattle Flooring - calves
Text

Nooyen Fire Resistant: Brandklasse EN 13501-1:2007+ A1: 2009 (Bfl - s1)

Het Nooyen Super Coated rooster voldoet aan de brandeisen gesteld in het bouwbesluit én aan onze hoge eisen ten aanzien van de naadloze uitvoering voor de beste hygiëne, welzijn door de zacht aanvoelende coating en een lange levensduur. De Super Coated roosters zijn getest volgens Europese norm EN 13501-1:2007+A1:2009 en geclassificeerd als Bfl -S1. 

 

Bekijk het certificaat

Media
Nooyen Cattle Flooring Solutions
Video

Verberk nieuwe dealer Nooyen CattleFloor

Vanaf april 2021 is stalautomatiseerder Verberk uit Baarle-Nassau de nieuwe dealer van de CattleFloor van Nooyen.

Bekijk het persbericht

Technologie

SUPER COATED

Voorafgaand aan en tijdens het coatingproces worden diverse kwaliteitscontroles uitgevoerd om een optimale kwaliteit en een lange levensduur van het gecoate rooster te kunnen garanderen. Zo wordt de pH-waarde van de primer gemeten en de viscositeit – oftewel de mate van vloeibaarheid – van de coating vastgesteld. 

Met een hardheidsmeter wordt de hardheid van de coating bepaald. Deze meting wordt verricht voordat het rooster wordt nabehandeld in een zoutoplossing. Tot slot wordt met proefmonsters machinaal een trekproef uitgevoerd. Middels deze proef wordt de flexibiliteit van de coating getest. Met behulp van de microscoop wordt het monster na de trekproef gecontroleerd, zodat een optimale hechting van de coating op het staal kan worden gegarandeerd.