Uw volgende varkensroostervloer is er een van Nooyen

Een roostervloersysteem is meer dan zomaar een vloer waar uw varkens op staan en liggen. Het bepaalt namelijk in grote mate de leefomstandigheden van uw zeugen, biggen en vleesvarkens. U wilt optimaal welzijn en een goede gezondheid voor uw dieren, een hoge arbeidsefficiëntie en de beste technische resultaten. En dat allemaal voor een acceptabel budget.

Dat is precies de reden dat Nooyen Pig Flooring altijd gefocust is op de beste technieken en de nieuwste oplossingen. Vooruitgang zit bij Nooyen namelijk in de genen. Wij zijn altijd op zoek naar de ‘next floor’. Afgestemd op úw wensen en behoeften. Kortom: ‘your next floor’ vindt u bij Nooyen! 

lassen-roostervloeren-nooyen.jpg

machinale-trekproef.jpg

Van varkenshouder naar roostervloerproducent...

Nooyen timmert al decennialang met succes aan de weg. Zes broers, varkenshouders van oorsprong, produceerden in 1978 de eerste roostervloeren voor eigen gebruik. Al snel bleek hun product enorm gewild bij collega-ondernemers en besloten ze het pad naar de industriële wereld van de roosterproductie in te slaan.
Inmiddels heeft Nooyen wereldwijd meerdere productiebedrijven waar stalen, gietijzeren, Super Coated en volkern kunststof roostervloersystemen voor varkens worden geproduceerd. Daarnaast is ook de oorspronkelijke varkenshouderijtak blijven bestaan.

 

...van idee naar innovatie...

In de loop der jaren heeft Nooyen zich met diverse innovaties en productverbeteringen ontwikkeld tot een toonaangevende producent van roostervloersystemen. De ideeën voor nieuwe systemen worden bij Nooyen vanuit praktijksituaties geboren en vervolgens vakkundig vertaald naar innovatieve en degelijke producten die een absolute meerwaarde voor de varkenshouderij betekenen. Voordat de nieuwe en verbeterde Nooyen-producten de markt op gaan, worden ze wereldwijd uitgebreid getest op diverse proefbedrijven.

controle-monster-nooyen-roostervloeren.jpg

roostervloersysteem-nooyen.jpg

...en van wens naar eindresultaat!

Nooyen bekijkt de eigen producten door de ogen van de agrarische ondernemer en is daardoor in staat roosters te produceren die voldoen aan de wensen en eisen van u als varkenshouder. Afhankelijk van uw wensen kiest u bij Nooyen voor driekant staal, gecoate roosters, gietijzer, volkern kunststof of een combinatie van deze materialen. Nooyen biedt daarmee een compleet programma aan innovatieve roostervloersystemen.

Nooyen Pig Flooring - Gegarandeerde kwaliteit 

Kwaliteit staat bij Nooyen hoog in het vaandel. Door de jarenlange ervaring op het gebied van roostervloersystemen is Nooyen in staat het productgamma kwalitatief steeds verder te verbeteren. Dit is een belangrijke voorwaarde om optimaal in te kunnen spelen op de wensen van de varkenshouder en de marktpositie verder te kunnen versterken. 

Naast kwaliteit hecht Nooyen uiteraard veel waarde aan een scherp prijsniveau. Dit wordt ondermeer gerealiseerd door het in grote mate standaardiseren van de producten en maatvoeringen. Daarnaast blijft uiteraard ook maatwerk een belangrijk speerpunt. 

Super Coated

Voorafgaand aan en tijdens het coatingproces worden diverse kwaliteitscontroles uitgevoerd om een optimale kwaliteit en een lange levensduur van het gecoate rooster te kunnen garanderen. Zo wordt de pH-waarde van de primer gemeten en de viscositeit – oftewel de mate van vloeibaarheid – van de coating vastgesteld.
Met een hardheidsmeter wordt de hardheid van de coating bepaald. Deze meting wordt verricht voordat het rooster wordt nabehandeld in een zoutoplossing.
Tot slot wordt met proefmonsters machinaal een trekproef uitgevoerd. Middels deze proef wordt de flexibiliteit van de coating getest. Met behulp van de microscoop wordt het monster na de trekproef gecontroleerd, zodat een optimale hechting van de coating op het staal kan worden gegarandeerd. 

Tri-Cast

Nooyen Tri-Cast roosters worden vervaardigd uit een kwalitatief uitstekend gietmengsel: Ductile casting (EN-GJS-400-15). Dankzij de lamellaire structuur van de ijzermoleculen en de hoge viscositeit van dit mengsel is het materiaal slagvast en bijzonder taai. Daardoor kunnen Tri-Cast roostervloeren een vijf procent buiging zonder problemen doorstaan. 

biggenopfok-roostervloeren-nooyen.jpg

roostervloersysteem-nooyen.jpg

Tri-Bar

Nooyen streeft naar een lange levensduur van de Tri-Bar roostervloer door het gebruik van High Resistant Steel in plaats van standaard betonstaal (FEB 500). High Resistant Steel is een hoogwaardige legering met een hoog nikkel-, chroom- en kopergehalte en een zeer specifieke hoeveelheid silicium. In tegenstelling tot standaard betonstaal is de samenstelling van High Resistant Steel zeer nauwkeurig bepaald en daarmee uitermate constant. Het staal wordt koud vervormd en thermisch verzinkt. De zinklaag heeft een gemiddelde dikte van 100 tot 130 micron. Doordat High Resistant Steel in vergelijking met standaard betonstaal meer zink aantrekt, heeft het materiaal een langere levensduur. Met High Resistant Steel brengt Nooyen uitsluitend roostervloeren op de markt die kwalitatief ruim boven de NEN-EN-ISO 1461 norm liggen. 

Blue Deck

Het Blue Deck rooster is vervaardigd uit milieuvriendelijk en recyclebaar eerste generatie cadmiumvrij polypropyleen. Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer dat een zeer brede toepassing kent. Deze materiaalgroep bestaat uit lineaire macromoleculen zonder dwarsverbindingen. De toepassing van thermoplasten heeft grote voordelen omdat zacht gemaakte materialen eenvoudig in de juiste vorm kunnen worden gebracht en bovendien gemakkelijk kunnen worden hergebruikt. Blue Deck roostervloeren zijn daarnaast uitstekend bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen en zuren. 

Productgroepen

Nooyen biedt het meest complete assortiment roostervloersystemen.

Dealers wereldwijd

Nooyen werkt samen met vakbekwame dealers die u uitgebreid adviseren bij het maken van uw keuzes.